KADIR JASIN KAKI BETINA

DatoKadir Jasin umum mengenali beliau dulu sebagai orang Dato Seri Anwar tetapi kenapa sekarang beliau menjadi orang Mahathir.

1993 apabila News Strait Times melakukan revamp Dato Seri Anwar telah memberikan proxy kepada Dato Nazri Abdullah .Atas dasar dendam kerana tidak dapat menjadi proxy kini beliau berpaling tadah.

Dato Kadir Jasin pernah mengatakan “I believe in Anwar but frankly speaking Tun Daim given me ENOUGH “ sebutan yang biasa kepada rakan –rakan beliau.

Tak ramai yang tahu perangai buruk Dato Kadir Jasin.Beliau mempunyai dua orang isteri yang kerap bergaduh. Isteri muda beliau ialah Datin Editor ANJUNG SERI. Beliau sebenarnya terlalu amat minat kepada young ones terutama dalam umur 14-15 tahun.

Perkara ini boleh kita rujuk kepada
Setiausaha perbadi beliau Norseha no talipon 03-2823131.
Menerima panggilan talipon dari budak-budak perempuan ini adalah perkara biasa . Adakalanya budak-budak perempuan ini dating sendiri ke office.

Norseha ni bekas setiusaha Ahamad Sebi yang pernah bangkerup dan lari ke Australia. Dato Kadir sememangnya takut pada Dato Ahmad Sebi kerana mengetahui segala rahsia peribadi beliau. Dalam management Dato Kadir adalah seorang yang cukup senang dipujuk kalau marah . Bila beliau marah cuma hantarkan saja staff perempuan untuk sekadar bertanyakan artikel yang telah dibuat atau komen, serta merta marah nya reda. Perkara ini boleh rujuk dengan mana-mana staff beliau terutamanya Ahmad Khalid.

PS---Orang yang sebenarnya mengawal editorial BH dan NST adalah tidak lain dari Tun Daim Zainuddin, orang yang paling dipercayai oleh Mahafiraun

Ketua Pengarang